ГоловнаПолітика

10 "регіоналів" і позафракційні Табалови закликають ВР негайно зібратися

У заяві не йдеться про вихід депутатів із фракції ПР

10 "регіоналів" і позафракційні Табалови закликають ВР негайно зібратися
Фото: Макс Левин

10 депутатів Верховної Ради від фракції Партії регіонів, а також позафракційні депутати Андрій і Олександр Табалови закликають парламентаріїв негайно зібратися на засідання для повернення до парламентсько-президентської форми правління.

Про це Українські Новини повідомив депутат від ПР Григорій Смітюх.

"Ми закликаємо і опозицію, і своїх колег негайно розпочати засідати в парламенті для повернення парламентсько-президентської форми правління. У сформованій у країні ситуації Рада не може залишатися стороннім спостерігачем. Сьогодні немає важливішого завдання, ніж вирішення ситуації в країні", - сказав він.

За словами Смітюха, відповідну заяву, крім нього, підписали депутати від ПР Віктор Бондар, Андрій Деркач, Володимир Зубик, Олександр Кузьмук, Володимир Пехов, Володимир Продивус, Володимир Струк, Микола Сорока та Віктор Тихонов.

До цієї заяви також приєдналися позафракційні депутати Андрій і Олександр Табалови. Смітюх зазначив, що в заяві не йдеться про вихід депутатів із фракції ПР, а йдеться про підтримку ними права народу на своє волевиявлення.

Водночас парламентарій наголосив, що неприйнятними є дії обох сторін конфлікту, спрямовані на його ескалацію.

У своїй заяві депутати також звернулися до правоохоронців із проханням виконувати присягу українському народу і не застосовувати проти протестувальників вогнепальної зброї.

Депутати закликають протиборчі сторони до мирних переговорів.

Нагадаємо, вже 12 депутатів за останні два дні написали заяви про вихід із ПР. Це Олександр Пресман, Євген Сігал, Іван Бушко, Михайло Ланьо, Василь Ковач, Сергій Мошак, Іштван Гайдош, Юрій Шаповалов, Віктор Бондар, Юрій Благодир, Владислав Атрошенко та голова КМДА Володимир Макеєнко, який усе ще є нардепом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram