ГоловнаПолітика

На Майдані остерігаються нічних штурмів

Людей закликають ночувати на площі

На Майдані остерігаються нічних штурмів
Фото: Макс Левин

Табір опонентів влади на Майдані Незалежності побоюється штурму цієї ночі та у наступні.

"УВАГА! До центру Києва знову стягують "Беркут" і Внутрішні війська! Цієї ночі та в наступні можливий штурм Майдану. Дуже важливо бути вночі на Майдані. Що більше нас - то менша ймовірність насильства!" - сказано на сторінці "Самооборони Майдану" у Фейсбуці.

"На Майдані сьогодні з'явилися молоді люди в літніх кросівках. Їх підвозять автобусами з областей... Учора 22 особини з антимайдану, а потім ще 44 попросилися погрітись і відвідати туалет на Майдані", - повідомляє Твіттер партії "Батьківщина".

Партія "УДАР" розцінює останні дії та заяви влади як підготовку ґрунту для розгону Майдану.

"Сьогодні лунають публічні заяви чиновників і провладних депутатів, які намагаються "винайти" підстави для виправдання можливого застосування сили. Окружний адмінсуд Києва ухвалив рішення про заборону масових акцій у центрі столиці, подавши перелік вулиць і площ у центрі Києва, де протестують проти діючої влади мирні демонстранти. Людям заборонили навіть використовувати гучномовці та розвішувати плакати", - наводить прес-служба партії слова заступника голови "УДАРу" Віталія Ковальчука.

У партії зазначають, що сьогодні міністр юстиції Олена Лукаш заявила про буцімто "насильницький характер" акцій протесту і про те, що правоохоронці нібито повинні діяти відповідно до цього."Ми вважаємо це

фактами підготовки до зачистки Майдану і посилення репресій з боку влади проти мирних активістів по всій країні", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 13 січня Штаб національного спротиву заявив, що має інформацію про підготовку на 16 січня силового розгону Майдану буцім під приводом залагодження конфліктів між громадянами. У зв'язку із цим Штаб оголосив мобілізацію на 15 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram