ГоловнаПолітика

Рада заборонила колони з більш ніж п'яти автомобілів і збирати дані про суддів

Закон проголосували, піднявши руки.

Рада заборонила колони з більш ніж п'яти автомобілів і збирати дані про суддів
Фото: EPA/UPG

Верховна Рада проголосувала за законопроект №3879, внесений депутатами від Партії регіонів Вадимом Колесніченком і Володимиром Олійником, який, зокрема, забороняє колони з більш ніж п'яти автомобілів без попереднього повідомлення МВС, а також збір персональних даних про суддів.

Закон проголосували підніманням рук. Голова лічильної комісії оголосив, що його підтримали 235 депутатів.

Закон доступний на сайті Ради.

"Здійснення особою, яка керує транспортним засобом, руху в колонах у складі більш ніж п'яти транспортних засобів без погодження умов та порядку руху з відповідним підрозділом Міністерства внутрішніх справ України, що забезпечує безпеку дорожнього руху, що спричинило створення перешкод для дорожнього руху, тягне за собою накладення штрафу... або позбавлення права керувати транспортними засобами на термін від одного до двох років з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника або без цього", - сказано в законі.

Окрім того, Рада заборонила "незаконні збір, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про суддю, його близьких родичів або членів сім'ї, поширення матеріалів або інформації, які мають виразно образливий характер і демонструють зневагу до судді або правосуддя, тиск, залякування або втручання в будь-якій формі в діяльність судді, вчинені з метою помсти, перешкоджання виконанню суддею службових обов'язків або з метою домогтися винесення неправочинного рішення, чи публічні заклики, чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій".

Такі дії каратимуть штрафом, або виправними роботами, або арештом терміном до шести місяців, або позбавленням волі терміном до двох років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram