ГоловнаПолітика

Рада спростила зняття депутатської недоторканності

Яценюк підозрює, що влада готується "пересаджати" опозиціонерів

Рада спростила зняття депутатської недоторканності
Фото: Макс Левин

Народні депутати від Партії регіонів і КПУ під час безладного голосування підняттям рук ухвалили "під шумок"  зміни до регламенту Верховної Ради, які спрощують процедуру скасування повноважень народного депутата та притягнення його до кримінальної відповідальності.

Зокрема, про це йдеться в проекті закону №3883, за який проголосували 235 депутатів.

Коментуючи це рішення, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що саме зміни в регламент, а не ухвалення бюджету на 2014 рік, було основною метою того, що відбувається в Раді.

"Тепер опозиціонерів можна буде саджати у в'язницю за спрощеною схемою. У будь-якому місці, простим підняттям 226 рук можна буде позбавити імунітету будь-якого депутата і посадити його у в'язницю", - заявив Яценюк під час брифінгу у ВР, повідомляє кореспондент LB.ua.

За словами лідера "Батьківщини", ні Янукович, ні Рибак не мають права підписувати законопроекти, ухвалені під час сьогоднішнього засідання Ради.

Нагадаємо, сьогодні у Верховній Раді за спрощеною процедурою - тобто без розгляду взагалі - ухвалили бюджет на 2014 рік. "За" проголосували 249 нардепів. Після цього віце-спікер Ігор Калітнік заявив, що у депутатів відбирають картки для голосування, тому він запропонував ухвалювати рішення, піднімаючи руки.

При цьому точного підрахунку, хто піднімає руки, а хто - ні, не проводили. Лідер фракції ПР Олександр Єфремов заявив, що ПР підтримує всі рішення в повному складі, як, власне, і КПУ. Тому в залі ухвалили ще кілька важливих законопроектів без обговорення 235 голосами "за".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram