ГоловнаПолітика

Литвин: "Україна не повинна сплачувати борг ЄЕСУ"

Спікер сподівається, що під час розгляду апеляції суд керуватиметься насамперед законами.

Литвин: "Україна не повинна сплачувати борг ЄЕСУ"
Фото: segodnya.ua

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що Україна не повинна сплачувати міністерству оборони РФ борг корпорації ЄЕСУ.

"Україна не повинна зазнавати збитків, відповідати за цей господарський об'єкт", - сказав він журналістам у суботу в Житомирі, коментуючи рішення Госпсуду Києва про часткове відшкодування боргу ЄЕСУ російській стороні.

"Я дуже не хотів би, щоб ми мусили віддавати борги", - зазначив Литвин.

Ми будемо оскаржувати це рішення (Госпсуду Києва). Зараз готується апеляція. Я ніколи не дозволю собі говорити нешанобливо про рішення суду. Я можу з ним у душі бути не згоден, але критикувати не можу.

— Микола Азаров, прем'єр-міністр

Коментуючи висловлювання деяких політиків про те, що рішення Госпсуду Києва є піар-ходом, спікер парламенту сказав: "Якщо це розглядати як піар-хід, то це дуже дорогий піар-хід для країни - більш ніж 3 мільярди гривень. Я вам скажу однозначно: таких коштів у нас немає і не буде".

Литвин висловив сподівання, що під час розгляду апеляційної скарги суд буде керуватися насамперед законами.

Нагадаємо, 19 вересня госпсуд задовольнив позов міноборони РФ до уряду України щодо боргу ЄЕСУ, зобов'язавши Кабмін виплатити російській стороні понад 400 млн доларів.

Борг виник наприкінці 1990-х років, коли ЄЕСУ на чолі з Юлією Тимошенко не виконали угоди 1997 року про постачання продукції для потреб російського оборонного відомства.

Україна апеляційно оскаржить це рішення Госпсуду Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram