ГоловнаПолітика

Іващенка виписали з військового шпиталю

Колишній т.в.о. міністра оборони лікувався після майже дворічного перебування в СІЗО.

Іващенка виписали з військового шпиталю
Фото: uainforg.livejournal.com

Колишнього т.в.о. міністра оборони України Валерія Іващенка днями виписали в задовільному стані з військового шпиталю, де він перебував близько місяця на лікуванні із загостренням хвороби хребта.

Про це повідомив сам Валерій Іващенко.

"Днями мене виписали з військового шпиталю, де я перебував практично місяць після звільнення з-під варти за рішенням суду. Зараз почуваюся добре, викинув милицю, на яку спирався протягом декількох місяців, коли мене доправляли із слідчого ізолятора до суду, не надаючи жодної медичної допомоги, яку неодноразово пропонували лікарі та численні медичні комісії та якої жодного разу не виконувала пенітенціарна система", - сказав Іващенко.

Також Іващенко зазначив, що зараз він і його адвокати працюють над підготовкою касаційної скарги на вирок, оскільки, на їхнє переконання, він не є законним і правомірним.

Колишнього т.в.о. міністра оборони Валерія Іващенка випустили на свободу, щоб створити контраст і показати європейській спільноті, що в Україні діє правосуддя.

— Анатолій Гриценко, народний депутат від фракції НУ-НС

Нагадаємо, 14 серпня Апеляційний суд Києва змінив вирок Печерського районного суду Києва, яким Іващенка засудили до п'яти років реального позбавлення волі за перевищення службових повноважень, на покарання у вигляді позбавлення волі на п'ять років під випробувальний термін 1 рік.

12 квітня 2012 року Печерський райсуд Києва засудив Іващенка до 5 років позбавлення волі за зловживання службовим становищем під час підписання плану санації держпідприємства Міноборони "Феодосійський судномеханічний завод".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram