ГоловнаПолітика

Іващенко не вважав свою справу політичною

Нечипоренко вважає, що на 58-й сторінці Іващенко не до кінця оформив документи.

Іващенко не вважав свою справу політичною
Фото: obozrevatel.com

Адвокат колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка Борис Нечипоренко заявив, що його підзахисний допускав можливість своєї помилки у справі Феодосійського заводу.

Про це захисник заявив в ефірі телеканалу ТВі.

"Іващенко завжди про це говорив. Річ у тому, що він вважає, що він, можливо, допустив недогляд чи помилку. Узгодивши план санації Феодосійського заводу, на 58-й сторінці він зробив доповнення, власноручні, у двох примірниках цього плану, які виключали в подальшому незаконну реалізацію цього майна", - сказав юрист.

За його словами, колишній в.о. міністра оборони мав додати на титульному аркуші плану санації, там, де поставив свій підпис "узгоджено", слова "з урахуванням зауважень на 58-й сторінці", - це не дозволило б надалі керуючому санацією незаконно продати майно.

(Суд ухвалив таке рішення) тому, напевно, що він (Іващенко) написав заяву в Апеляційний суд, у якій говорить, що його кримінальне переслідування не має політичних мотивів, і сказав, що помилився, підписавши проект санації, не маючи відповідного досвіду. Так він частково визнав свою провину

— представник державного звинувачення Петра Коваль

Окрім того, адвокат уточнив, що Іващенко від самого початку говорив, що його справа не має політичного контексту.

"Іващенко, коли прийшов у Міністерство оборони, зумів домогтися, щоб звідтіля були видалені, законно, цілий ряд ділків і бізнесменів, які фактично використовували Міноборони як частину свого бізнесу. Він цих людей з Міноборони прибрав, у помсту за те, що він це зробив, вони фактично замовили цю справу. Якщо це політичний підтекст, то справа політична", - вважає він.

Нагадаємо, сьогодні Апеляційний суд замінив Іващенкові термін покарання на умовний і звільнив із-під варти в залі суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram