ГоловнаПолітика

Посол: "мова" не є козирем на переговорах із Росією

На думку Єльченка, питання російської мови занадто політизоване.

Посол: "мова" не є козирем на переговорах із Росією
Фото: tsn.ua

У Росії не сприймають надання російській мові статусу регіональної в деяких регіонах України як поступку, і це не варто розглядати як козир на переговорах із російськими партнерами.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Росії Володимир Єльченко.

"Я взагалі вважаю, що питання російської мови надто політизоване, і я не ставив би питання так, що це якась поступка чи якийсь козир на переговорах із Росією. У першу чергу, це питання потрібно нам усередині країни вирішити, щоб воно перестало бути предметом спекуляції", - сказав посол.

"Хоча коментарів дуже багато в цій країні і з боку політиків, і з боку експертів та політологів, але я жодного разу не чув такої думки, що це було зроблено Україною як поступку чи якийсь жест у бік РФ", - зазначив Єльченко. За словами посла, більшість експертів вважають і відкрито говорять, що це внутрішня справа України, і до вирішення цього питання наша країна йшла не один рік. "Я не бачу якоїсь особливої зацікавленості з боку РФ у цьому питанні", - сказав Єльченко.

Як відомо, минулого тижня (13-19 серпня) статус регіональної російській мові надали обласні Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Одеська, Херсонська, а також міські Ізмаїльська, Одеська та Севастопольська ради.

20 серпня статус регіональної російській мові надала Харківська міська рада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram