ГоловнаПолітика

Табачник заявляє, що ЗМІ викривили його висловлювання

Міністр присягає, що не хотів образити вчених жінок.

Табачник заявляє, що ЗМІ викривили його висловлювання
Фото: segodnya.ua

Міністр освіти Дмитро Табачник заявляє, що ЗМІ спотворили його висловлювання про те, що в магістратурах та аспірантурах українських ВНЗ вчаться студентки з менш привабливою зовнішністю.

Про це він заявив сьогодні журналістам під час прямої лінії.

Коментуючи вчорашню акцію студенток поблизу Міністерства освіти, Табачник сказав: "Я щасливий, що вони добре вчаться, я щасливий, що в них червоні дипломи, і жалкую з приводу того, що засоби масової інформації дозволяють собі надто довільно, занадто вільно поводитися із цитатами. Тому що те, що рознесли, до мого вислову має дуже приблизний стосунок".

Він зазначив, що його дужче турбує те, що, згідно із соціологічними опитуваннями, для молодих людей бажання здобути професію як життєвий успіх стоїть на 3-4 місці, при цьому на перших місцях у дівчат такі критерії, як уміння стильно вдягатися і яскрава зовнішність.

Нагадаємо, раніше Табачник заявив, що зазвичай у магістратурах і аспірантурах українських ВНЗ вчаться не надто вродливі дівчата.

"Думаю, що не відкрию Америки, якщо скажу, що в магістратурі, аспірантурі вчаться дівчата з менш яскравою, привабливою, модельною зовнішністю", - сказав Табачник.

21 травня представниці київських ВНЗ улаштували акцію протесту біля будівлі Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram