ГоловнаПолітика

Євродепутат: екс-чиновників можуть притягувати до кримінальної відповідальності

Політики високого рівня можуть поставати перед правосуддям.

Євродепутат: екс-чиновників можуть притягувати до кримінальної відповідальності
Фото: 24smi.org

Колишніх урядових чиновників і політиків високого рівня можуть притягувати до відповідальності, і Європарламент не повинен відкидати таку можливість.

Про це в Страсбурзі під час слухань на пленарному засіданні Європарламенту щодо ситуації в Україні заявив депутат Крістіан Вігенін, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Ми, взагалі-то, не повинні виключати, що колишні прем'єр-міністри, міністри, політики високого рівня можуть поставати перед правосуддям. Ми повинні, разом із цим, протидіяти скочуванню країн до ситуації вседозволеності, яка може вразити також і діючі уряди", - заявив депутат Європарламенту.

Крістіан Вігенін також нагадав, що у двох країнах Євросоюзу - Болгарії та Румунії - діють спеціальні механізми в національних правових системах саме тому, що все ще не подоланими залишаються проблеми корупції високого рівня і зловживання владою. У зв'язку із цим, за його словами, принаймні два колишні прем'єр-міністри в цих країнах перебувають під слідством.

Водночас євродепутат зауважив, що розвиток демократії - довгостроковий процес.

"Це занадто – порівнювати Україну та Білорусь", - зазначив Крістіан Вігенін, зауваживши, що Україна є європейською державою і Європарламент повинен допомогти їй далі рухатися в європейському напрямку.

Також Вігенін зазначив, що Група Прогресивного альянсу соціалістів і демократів у ЄП далі співпрацюватиме з Партією регіонів.

Раніше повідомляли, що голова фракції соціал-демократів у Європарламенті Ханнес Свобода хоче розірвати співпрацю з Партією регіонів, якщо в Україні не припинять переслідувати опозиційних політиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram