ГоловнаПолітика

Власенко не бачив у КПК такого поняття, як санітарний день

Захисник переконаний, що влада хоче приховати подробиці перевезення Тимошенко в лікарню і назад

Власенко не бачив у КПК такого поняття, як санітарний день
Фото: byut.com.ua

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що йому "під надуманим приводом "санітарного дня", якого немає в Кримінально-процесуальному кодексі, заборонили зустрітися з Юлією Тимошенко.

Як зазначено на сайті БЮТ, С. Власенко двічі намагався потрапити в Качанівську колонію, проте його не пустили.

Коментуючи ситуацію, захисник зазначив, що вперше стикається з таким терміном, як "санітарний день" у колонії, і повідомив, що вже подав відповідну заяву

в прокуратуру.

"Я сьогодні був у прокуратурі області, написав відповідну заяву прокурору про те, що не розумію, що таке санітарний день - такого поняття немає. Захисники обмежені в спілкуванні з підзахисною", - повідомив Сергій Власенко.

Він також зауважив: аби не дати змоги Юлії Тимошенко зустрітися зі своїм захисником, порушують права інших ув'язнених.

"Вони, по-перше, хочуть прикрити все, що відбувалося в ніч із п'ятниці проти суботи та неділі, хочуть дезінформувати українське суспільство, тому з надуманих причин не допускають захисника до Юлії Володимирівни", - зазначив С. Власенко.

Він також сказав, що від п'ятниці йому ще не вдалося поспілкуватися з Юлією Тимошенко, проте з достовірних джерел він знає, що Тимошенко не давала дозволу на перевезення її в лікарню "Укрзалізниці".

"Мої джерела підтверджують, що спочатку Юлію Володимирівну намагалися обдурити і запропонували їй тільки виписку з висновком німецьких лікарів, а не весь документ. Мої джерела підтвердили, що відразу, ще в Качанівській колонії, Юлія Тимошенко сказала, що спершу хоче зустрітися з адвокатами, а потім прийматиме рішення про лікування", - зазначив Сергій Власенко.

Він наголосив, що Юлія Тимошенко жодного разу не відмовлялася від лікування, однак продовжує вимагати, щоб рекомендації німецьких лікарів виконали і її лікували незалежні фахівці.

Після другої невдалої спроби потрапити до Юлії Тимошенко її захисник повідомив: "Просто біля воріт на мене чекав перший заступник начальника колонії майор Коваленко, який поінформував, що нічого не змінилося - санітарний день триває. Я сказав, що це не передбачено чинним законодавством, на що він відповів, що мене не допустять ані до Тимошенко, ні на територію Качанівській колонії. Причому на моє запитання, чи зможу я

відвідати її завтра, сказав: "завтра буде завтра і тоді побачимо".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram