ГоловнаПолітика

У Дніпропетровську проходять дні Америки

Американський посол відзначив високий потенціал регіону

У Дніпропетровську проходять дні Америки
Фото: cit.ua

У Дніпропетровську з 23 по 26 квітня проходять дні Америки, організовані посольством США в Україні.

У рамках заходу у вівторок голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул провів двосторонню зустріч із послом США в Україні Джоном Теффтом.

Під час зустрічі сторони обговорили перспективи співпраці Дніпропетровського регіону та США в інвестиційній, економічній, гуманітарній та екологічній сферах. Також послу було представлено інвестиційні проекти, що їх розробила ОДА.

"США - надійний партнер нашого регіону. За підсумками минулого року зовнішньоторговельний товарообіг між Дніпропетровською областю і США збільшився на 42% порівняно з 2010 роком і становив близько $ 1 млрд. Ми налаштовані на подальше розширення і зміцнення економічних відносин. Дніпропетровська область відкрита для американських інвестицій у проекти розвитку регіону", - сказав Вілкул.

Своєю чергою Д. Теффт відзначив прогрес, який стався в регіоні з часу його першого візиту в область.

"Я дуже радий знову повернутися до Дніпропетровська, це мій третій візит. Бачу прогрес, якого досягла область із часу мого першого приїзду. Те, що ви говорили про інвестиції, - це просто музика для моїх вух, адже розширення і залучення інвестицій - це також і моя робота. Область має значні ресурси, у тому числі і людські, які можуть зацікавити інвесторів. Тому дуже важливо, що інвесторів тут зустрічають із відкритими обіймами, адже конкуренція нині велика не тільки в Україні, а й у Європі", - зазначив посол

.

На

вівторок також заплановано зустріч Теффта з міським головою Дніпропетровська Іваном Куліченком, прес-конференцію, а також лекцію для студентів Дніпропетровського національного університету.

У рамках днів Америки в Україні відбудуться концерти групи "Терренс Сіміен і Зайдеко Ікспіріенс" (Terrance Simien and the Zydeco Experience), яка виконує музику в унікальному стилі штату Луїзіана, зустрічі із зіркою жіночого футболу Трейсі Нунeн, ярмарок освітніх можливостей, кінопокази, театральні вистави і низка інших заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram