ГоловнаПолітика

Тюремники погрожують захисникам Тимошенко судом

На думку керівництва, неправдиві заяви заважають діяльності колонії.

Тюремники погрожують захисникам Тимошенко судом
Игорь Ковпащиков
Фото: www.mediaport.ua

В установі прокуратура і пенітенціарна служба проводять перевірку з приводу заяв адвокатів і самої Тимошенко про її побиття.

Про це на брифінгу заявив заступник начальника з виробництва Качанівської колонії Ігор Ковпащиков.

За його словами, Тимошенко писала заяву з проханням про надання медичної допомоги в стаціонарі. За рішенням міжнародної медичної комісії, 20 квітня екс-прем'єра перевели в Центральну клінічну лікарню "Укрзалізниці", де вона "від лікування відмовилася", додав Ковпащиков.

При цьому він категорично спростував застосування фізичної сили до Тимошенко.

Ковпащиков зазначив, що такі заяви заважають діяльності колонії, і якщо захисники екс-прем'єра і далі поширюватимуть неправдиву інформацію, то керівництво колонії позиватиметься проти них.

Начальник сектору охорони здоров'я Управління ДПтС у Харківській області Дмитро Курушин також заявив, що після прибуття в лікарню Тимошенко "не висувала претензій" і відмовилася пройти медогляд.

"На видимих ділянках тіла слідів побиття зауважено не було. У колонії вона також відмовилася від медичного огляду", - сказав Курушин.

На питання журналістів,

чи голодує вона, як про це заявляв Власенко, Ковпащиков зазначив, що голодування - це коли є письмова заява.

На питання, як Тимошенко вивозили з колонії, він відповів, що "сходами їй допомагали зійти наші співробітники".

Як відомо, перед цим у вівторок прокурор Харківської області Геннадій Тюрін спростував, що Тимошенко били і заламували їй руки під час перевезення з колонії в лікарню 20 квітня, як заявляли сама екс-прем'єр і її партія.

Зі свого боку, Власенко після відвідин Тимошенко в колонії 24 квітня заявив, що в неї досі після п'ятничних подій є синці на руках і гематома на животі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram