ГоловнаПолітика

Суд удруге скасував порушення справи проти судді Вовка

Справу повернули прокуратурі.

Суд удруге скасував порушення справи проти судді Вовка
Фото: comments.ua

Голосіївський районний суд Києва вдруге скасував постанову про порушення кримінальної справи щодо судді Печерського райсуду столиці Сергія Вовка.

Про це повідомив адвокат Луценка Олексій Баганець.

Як відомо, суддя Вовк брав участь у винесенні

вироку екс-міністру внутрішніх справ Юрієві Луценку та колишньому тимчасовому виконувачу обов'язків міністра оборони Валерієві Іващенку.

"За наявною в мене інформацією, Голосіївський суд удруге скасував постанову про порушення кримінальної справи стосовно Вовка", - сказав адвокат.

За його словами, матеріали справи повернули опісля прокуратурі міста, в провадженні якої перебувала справа проти зазначеного судді.

"Прокуратура міста може оскаржити рішення суду в апеляційному порядку, а може відмовитися від цього, нібито через відсутність підстав", - зазначив Баганець і додав: "Радше за все, на 99% так це й буде - тобто останнє".

За інформацією джерел адвоката, відповідне рішення Голосіївського райсуду ухвалено або за день до винесення вироку Іващенкові, або після цього.

Як повідомляли, 1 березня Верховний Суд України скерував на

новий розгляд кримінальну справу, яку порушили проти Вовка ще 2009-го, за фактом неправочинних рішень. Тоді кілька судів скасували відповідну постанову прокуратури. Але зараз, як повідомили у Верховному Суді, у справі з'явилися нові обставини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram