ГоловнаПолітика

Донька Тимошенко виступить у німецькій в'язниці

14 квітня, в суботу, донька екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенія виступить із привітальною промовою на 40-й щорічній конференції Міжнародного товариства за права людини в Німеччині.

Донька Тимошенко виступить у німецькій в'язниці
Фото: byut.com.ua/

Про це повідомляє сайт Тимошенко.

У конференції візьмуть участь голова Фонду Конрада Аденауера, колишній президент Європейського парламенту Ганс Герт Пьоттерінг, голова Пан'європейського союзу Німеччини, депутат Європарламенту Бернд Поссельт, європейські політики, правозахисники, експерти з питань відновлення авторитарних режимів у Європі і жертви порушення прав людини.

Окрім того, 14 квітня Тимошенко візьме участь у спільній з Г.Г. Пьоттерінгом прес-конференції, присвяченій політичній підтримці політв'язнів і прав людини.

Конференцію "Правозахисники за свободу і права людини" проводять під патронатом президента Європарламенту Мартіна Шульца у в'язниці-меморіалі "Коттбус".

Нагадаємо, 21 березня донька екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко
Євгенія виступила з доповіддю про ситуацію в Україні під час засідання Комісії з закордонних справ парламенту Італії.

Довідка. Міжнародне товариство за права людини засновано 40 років тому для захисту прав людини, дотримання свободи віросповідання, свободи преси і свободи слова. Цього року щорічну конференцію Товариства проводять у партнерстві з Правозахисним центром «Коттбус» - організацією, яку заснували колишні політв'язні, котрих утримували у в'язниці НДР «Коттбус». З початку 70-х років минулого століття до возз'єднання Німеччини політв'язнів НДР - критиків режиму, правозахисників і тих, хто хотів виїхати з НДР, - утримували в «Коттбусі» в жахливих умовах і катували. 2011 року колишні політарештанти «Коттбуса» викупили екс-в'язницю і перетворили її на тюрму-меморіал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram