ГоловнаПолітика

Ештон пообіцяла стежити за долею колишніх міністрів Тимошенко

Верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики та безпеки Кетрін Ештон розчарована вироком колишньому виконувачеві обов'язків міністра оборони України Валерієві Іващенку, якого засуджено до 5 років позбавлення волі.

Ештон пообіцяла стежити за долею колишніх міністрів Тимошенко

Про це йдеться в заяві прес-секретаря Ештон.

"Верховний представник висловлює розчарування у зв'язку з учорашнім вироком Іващенкові. Міжнародна спільнота, зокрема Європейський Союз, уважно стежила за його справою. Незважаючи на неодноразові заклики до України дотримуватися міжнародних стандартів чесних судових процесів, включно з їхньою прозорістю і незалежністю, ця справа і, зокрема, слухання 9 квітня демонструють значні вади у цих сферах", - наголошено в заяві.

Прес-секретар Верховного представника також зазначила, що Ештон також занепокоєна вироком екс-міністрові охорони навколишнього середовища Георгієві Філіпчуку, якого днями засудили до 3 років позбавлення волі за звинуваченням у зловживанні владою.

"Верховний представник далі уважно моніторитиме апеляційний процес у цих справах, очікуючи, що проблеми в судах першої інстанції буде вирішено. Верховний представник наголошує, що повага до верховенства права матиме визначальну роль під час ухвалення рішень щодо політичної асоціації й економічної інтеграції України з ЄС", - акцентовано в заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram