ГоловнаСуспільствоПодії

Депутат-убивця, засуджений умовно, відзначив своє звільнення розкішним банкетом

Екс-депутат Софіївської райради Олександр Таран, який за вбивство 25-річного молодика отримав два роки умовно, влаштував бенкет із салютом на честь свого звільнення.

Депутат-убивця, засуджений умовно, відзначив своє звільнення розкішним банкетом
Фото: стоп-кадр с видеосюжета

"Мого сина вбили посеред білого дня, на людях, а тепер убивця на волі! Ба більше, увечері 21 березня в Софіївці він улаштував бенкет на честь свого звільнення і запускав у небо салюти!" - розповідає вітчим загиблого Володимир Бойко і додає, що саме ці судді два роки тому винесли схожий вирок ще одному екс-депутатові Софіївського району - Олександрові Гулію, який, перебуваючи за кермом власного авто, на смерть збив двох жінок.

Представник родичів убитого, нардеп Дмитро Шпенов, надіслав скаргу у Вищу раду юстиції з проханням перевірити діяльність суддів, які ухвалили це рішення: Надії Прудник, Андрія Козака і Наталії Середньої.

«Ми звернулися у Генпрокуратуру, щоб цю справу взяли під контроль. Також ми написали заяву у Вищу раду юстиції з проханням за порушення суддівської присяги звільнити суддів, які винесли неправомірне рішення", - говорить голова підкомітету з питань судоустрою та статусу суддів Дмитро Шпенов і пояснює, що перша судова інстанція - Криворізький райсуд - призначила Таранові 14 років позбавлення волі. Однак той оскаржив вирок, і справу скерували на перегляд у Довгинцівський суд, який і відпустив убивцю.

Брат убитого, Дмитро Югай, розповів, що Таран (якого місцеві в пресі охрестили "Лозінським №2") намагався "зам'яти" справу.

"Удові він купив квартиру в Кривому Розі, і вона відмовилася від претензій. А мені голова суду Надія Прудник повідомила, що підсудного засудять за статтею "Перевищення заходів самооборони" і нібито за моє мовчання Таран перепише на мене свою агрофірму. Але я хочу, щоб його покарали", - зазначив Дмитро.

Як повідомила співробітник прес-служби Вищої ради юстиції Оксана Лисенко, голова ВРЮ Володимир Колесніченко вже доручив розпочати перевірку даних, викладених у зверненні постраждалої сторони.

Нагадаємо, НП сталася в червні 2010 року. Депутат посварився з місцевим жителем Олександром Югаєм на березі ставка, а потім прийшов до нього додому і застрелив з автомата на очах у 6-річного сина.

21 березня 2012 року рішенням Довгинцевського райсуду Олександра Тарана засудили до двох років умовно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram