ГоловнаЕкономікаБізнес

Малайзійська Petronas вивчить можливість видобутку сланцевого газу в Україні

Малайці також можуть взяти в управління аеропорт "Бориспіль"

Малайзійська Petronas вивчить можливість видобутку сланцевого газу в Україні

Малайзійська нафтогазова держкомпанія Petroliam Nasional Berhad (Petronas) може взяти участь у видобутку сланцевого газу на території України, повідомив посол України в Малайзії Олександр Нечитайло в ексклюзивному бліц-інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Малайзійська сторона підтвердила готовність на експертному рівні вивчити можливість залучення компанії Petronas до видобутку вуглеводнів, в т. ч. сланцевого газу на території України", - сказав український дипломат.

Посол також зазначив, що під час візиту президента України Петра Порошенка в Путраджаю малайзійська сторона засвідчила намір направити групу експертів компанії Malaysia Airport Berhad для вивчення можливості її залучення до управління міжнародним аеропортом "Бориспіль" (Київська обл.).

Крім того, Нечитайло поінформував, що під час візиту Порошенка опрацьовано можливість залучення малайзійських компаній до будівництва в Україні автомагістральних доріг та доступного житла.

За словами посла, сторони домовилися провести до кінця 2016 року установче засідання спільного українсько-малайзійського комітету з торгівлі.

Нагадаємо, Порошенко 3-5 серпня 2016 року перебував з офіційним візитом у Малайзії. Підписано низку двосторонніх угод, зокрема, міжурядову угоду про запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи, міжурядова угода про взаємну правову допомогу у кримінальних провадженнях та угоду про видачу (екстрадицію) правопорушників.

Petronas (скорочено від Petroliam Nasional Berhad) - малайзійська нафтогазова компанія, заснована 17 серпня 1974 року. Повністю належить уряду Малайзії. Корпорація наділена повноваженнями видобутку всієї нафти і газу в цій країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram