ГоловнаЕкономікаФінанси

Мінфін відзвітував про отримані за рік кредити

МВФ став найбільшим кредитором України у 2014 році

Мінфін відзвітував про отримані за рік кредити
Фото: Макс Левин

Міністерство фінансів оприлюднило звіт про валютні кредити, отримані цього року.

Згідно з документами, загальна сума залучених за 11 місяців коштів становить 8,9 мільярда доларів. З них найбільше надав Міжнародний валютний фонд - майже 3 мільярди уряду і 1,6 мільярда Національному банку. Від Міжнародного банку реконструкції та розвитку (структура Світового банку) Україна отримала 1,25 мільярда доларів, від Євросоюзу - 1,1 мільярда.

Ще 1 мільярд Україна залучила коштом єврооблігацій, випущених під гарантії США. 179 мільйонів надало Канадське експортне агентство, 96 мільйонів - Японське агентство міжнародного співробітництва. 713 мільйонів доларів Україна залучила коштом випуску ОВДП в доларах і євро.

Виплати за боргами перевищили 11,1 мільярда доларів. З цієї суми 2,4 мільярда припали на виплату боргів Нацбанку перед МВФ, 1,67 мільярда - на погашення єврооблігацій "Нафтогазу".

На виплату відсотків за внутрішніми і зовнішніми позиками за рік витратили 1,56 мільярда доларів, на погашення - 4,78 мільярда (найбільше - за євробондами на 1 мільярд, і за кредиту МВФ - 1,1 мільярд). Також держава виплатила 723 млн доларів за гарантованими боргами КБ "Південне", ДП "Фінансування інфраструктурних об'єктів", "Укравтодор" та інших підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram