ГоловнаБлогиБлог Виталия Тараненко

Негода як піар

Американський класик XIX століття Марк Твен мав рацію, коли говорив: “На користь іде будь-яка згадка, крім некролога”. Це золоте правило добре засвоїли ті, хто сьогодні стоять у керма держави. Кілька зайвих пропагандистських текстів вийшло з під пера прес-служби Партії регіонів синхронно з хаотичними і вельми сумнівними діями влади щодо ліквідації наслідків природної стихії, яка “зненацька” завітала минулими вихідними. Виявляється, що на подолання “руїни” кинуті кращі біло-блакитні “орли”. Але аж ніяк не представники влади.

Таке враження склалося після прочитання “цінного” повідомлення від Хмельницької обласної організації Партії регіонів, датованого вечором 25 березня. “Питання подолання наслідків негоди контролює особисто голова обласної організації ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Василь Ядуха. До роботи з розчистки доріг активно залучені і члени ПР Хмельниччини, в тому числі й депутати фракції ПАРТІЇ РЕГІОНІВ обласної, сільських, селищних та районних рад, активісти партії. Вони надають власний транспорт та паливно-мастильні матеріали, залучають працівників очолюваних ними приватних підприємств для робіт з розчистки доріг до сіл та селищ краю”, — звітує прес-служба обл ПР (стилістика і граматика збережена — авт). І жодного слова про те, чим насправді у цей час займається обласна влада, а не партійна структура.

Прес-служба “регіонів” нагадує роботу фронтової пошти: “Ситуація в області контрольована. Керівництво обласного штабу, який очолює член ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Вадим Гаврішко, негайно виїжджає на проблемні території для організації надання допомоги”. Не будемо згадувати про гіркий досвід виїздів між люди регіонала Гаврішка (“ну що вам, жалко підтримати”!). Тут інша цікава деталь. Партія регіонів вибудовує інформаційну монополію. 

З одного боку, вони троллять політичних опонентів, котрі з лопатами вийшли на вулиці, чим, наврядчи підживили електоральний ґрунт для акції “Вставай, Україно!”; з іншого боку, — регіонали, не завжди ототожнюючи себе з владою, прагнуть дати чоловічого ляпаса негоді. Остання поки дуже норовлива і не ведеться на дешевий флірт.

Подібні текстівки більше схильні до створення у споживачів ефекту відрази, аніж відчуття гордості за партію влади.

Для інформації. На ранок 25 березня без транспортного сполучення залишалося 49 сіл Хмельницької області. “Якщо в країні оголошена надзвичайна ситуація чи штормове попередження, то слід діяти, як за рубежем: люди збирають речі і чекають на вказіку влади, що далі робити”, — така порада начальника управління з питань цивільного захисту населення Хмельницької ОДА і за сумісництвом екс-кандидата Верховної Ради від ПР Вадима Плюти здається глузуванням на загальному фоні розгубленості керівництва країни перед негодою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram