ГоловнаБлогиБлог Оксаны Продан

Асоціація з ЄС/Митний союз: наслідки для України

Я є учасником Форуму Польща - Україна, який проходить у Варшаві, тема форуму - Асоціація з ЄС/Митний союз: наслідки для України, наслідки для Польщі.

Учасники форуму, в тому числі і представник Фракції Партії Регіонів О. Зарубінський, і представник Інституту стратегічних досліджень при Президентові України О. Шаров, В. Мовчан назвали цілий ряд аргументів за європейську інтеграцію та проти проросійського напрямку розвитку. Більшість присутніх зазначили необхідність для України запровадження європейських стандартів, при чому оцінювалось це питання і з прагматичної, і з цивілізаційної точки зору.

Сьогодні є Закон про основні засади зовнішньої та внутрішньої політики, Програму реформ Януковича та політичні декларації влади - усі вони за Європейський союз. Чому ж влада не виконує закон та власні ж обіцянки, декларації?

Очевидно, що діюча влада чинить спротив щодо запровадження європейських цінностей в Україні задля власного самозбереження. Адже в разі забезпечення в Україні виконання законів та судового захисту прав, в разі розвитку в Україні умов для реальної економічної конкуренції, в разі розвитку середнього класу на базі малого та середнього бізнесу - жодних шансів для збереження влади для Партії регіонів не буде.

Тому питання зміни режиму є питанням зміни системи в Україні. І тому ми ініціюємо зараз законопроекти, які системно зменшують корупцію, що розвивають конкуренцію та забезпечують захист прав українських громадян та підприємств.

Ми повинні створити умови для розвитку української економіки, посилення українського виробництва. І робитимемо ми це разом з експертами та громадянським суспільством.

Бо іншого вибору в України немає.

Оксана Продан Оксана Продан , Народний депутат 7 і 8 скликань, Радник Голови Асоціаціі міст України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram