ГоловнаБлогиБлог Олега Костюшко

Вибори в Києві. Не переможемо, то хоч заробимо?

Опозиція в своєму тотальному бажанні злитися в акті волевиявлення за будь-яку ціну, може виграти бій, натомість програти війну. Якщо вибори (чи все таки довибори (?), як пропонують регіонали) буде проведено під вуличним тиском опозиції, то опозиція має всі шанси просто програти вибори з таких причин.

Фото: LB.ua

Незрозумілою є форма проведення виборів депутатів міської ради. За якою системою вибиратимемо: 50 на 50 чи якась інша?

Не відома кількість депутатів. Всі ніби згодились, що їх має бути менше, ніж 120, тобто 90 або й 60. Та цього не було в порядку денному останнього голосування.

Залишається відкритим й таке питання: це довибори до 2015 року, чи нові вибори на 5 років?

Також не має ясності щодо найважливішого – повноважень мера. Хто все таки матиме владу в Києві? Мер чи голова адміністрації?

Чи можна проводити вибори за наявності такої кількості невідомих?

Ми у Києві вже мали досвід проведення огульних виборів. Це коли Леонід Черновецький (в народі – Космос) був посаджений на «трон» у 2008 році вдруге. Через позицію опозиції «вибори за будь-яку ціну».

Показовим є той факт, що у більшості міст України на міські вибори прийшла рекордно мала кількість людей. Це свідчить про те, що городяни є байдужими до містечкових революцій.

Гадаю, сьогодні під Верховною Радою не було ані жодної людини, яка не пов’язана з політикою або не проплачена. Людини, котра, як за Помаранчевої революції, замість роботи пішла б боротися за повалення Київської влади. Хоча вона – ця влада – і підставила нас зі снігом.

До речі, й досі не має єдиного опозиційного кандидата в мери Києва.

На жаль, не виключаємо і те, що опозиціонери хочуть повалити київських владців, щоб самим повсідатися на їхні теплі місця.

Хто при цьому думає про інтереси переважної більшості простих киян, які на сьогодні є далекими від політики?

Олег Костюшко Олег Костюшко , ​Голова Благодійного та екологічного фонду, підприємець
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram