Звернення до представництв іноземних держав в Україні

Звертаюся до Вас як журналіст, який заснував український телеканал ТВі, та очолював його понад 4 роки. Як Вам, можливо, відомо, зараз навколо ТВі триває корпоративний конфлікт, однак ситуація вийшла за рамки звичайної бізнес-суперечки. У неї втягнута частина журналістів, які співпрацюють з компанією "Інтерпрофіт", що на замовлення телеканалу виробляє телепрограми. Також, на жаль, ситуацією, що склалася, намагаються скористатися провладні сили для дискредитації опозиції та незалежного телеканалу, який завжди демонстрував своє критичне ставлення до української влади. У хід йдуть найрізноманітніші засоби. Вводяться в оману відомі журналісти, шляхом провокацій провладні сили намагаються розколоти колектив та змусити телеканал замовчати.

З новин в українських медіа мені стало відомо, що Вам було направлено лист, написаний нібито від імені трудового колективу телеканалу. Однак співробітники каналу та майже всі компанії, які виробляють продукт для ТВі, працюють у штатному режимі, у чому ви можете переконатися увімкнувши ефір. Сьогодні редакція ТВі працює над розширенням власного виробництва, збільшенням кількості авторських програм.

Для мене, як для людини, що заснувала ТВі, незалежна редакційна політика, об'єктивність та незаангажованість телеканалу є принциповою позицією. ТВі ніколи не відступав від своїх стандартів і тоді, коли влада забирала у нас ефірні частоти і тоді, коли проти мене особисто була порушена кримінальна справа. Впевнений, ТВі вистоїть і зараз.

Та у цей непростий для телеканалу час для ТВі важлива підтримка усіх, хто як і ми поділяє цінності демократії, свободи слова.

З повагою, Микола Княжицький

Народний депутат України, журналіст

Микола Княжицький Микола Княжицький , Народний депутат України, журналіст
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram