ГоловнаСвіт

У Чехії судитимуть самопроголошеного "почесного консула ДНР" Ліскову

Вона закликала до денацифікації Чехії.

У Чехії судитимуть самопроголошеного "почесного консула ДНР" Ліскову
Фото: Ілюстративне, з відкритих джерел

Самопроголошеного "почесного консула ДНР" у Чехії Нелю Ліскову притягнуть до кримінальної відповідальності за розпалювання ворожнечі. У соцмережі вона закликала до денацифікації Чехії. Про це пише Forum24.

"Проросійську дезінформаторку Нелю Ліскову притягнуть до кримінальної відповідальності за розпалювання ненависті, повідомила поліція в середу. У соцмережі Ліскова закликала до деукраїнізації та денацифікації Чехії, назвавши президента України Володимира Зеленського "нацистським монстром", – повідомляє видання.

"Деукраїнізація та денацифікація Чехії – це буде наше завдання!", – написала вона у мережі "Х". 

Під постом вона також відповіла на деякі коментарі користувачів, які рішуче відкидали її погляди. Наприклад, опонентів вона назвала колабораціоністами і додала, що "Росія перемагає і перемагатиме".

Колишній депутат парламенту та міністр культури Даніель Герман звернув увагу на її пост та звернувся до правоохоронних органів.

Зараз слідчі завершили досудове провадження у справі. 

"Криміналісти у справі завершили скорочене попереднє провадження та надали прокурору матеріали з протоколом про його результати. Прокурор подав клопотання щодо підозрюваної суду про покарання щодо розпалювання ненависті до групи осіб або обмеженням їхніх прав і свобод", – повідомили у поліції Чехії в мережі "Х".

Нагадаємо, суд Чехії визнав, що діяльність "представництва ДНР" в країні була незаконною. Верховний суд Оломоуца (Чехія) підтвердив  рішення суду Острави про ліквідацію так званого "представництва" самопроголошеної "Донецької народної республіки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram