ГоловнаСвіт

Фон дер Ляєн може приїхати до України на початку листопада, - ЗМІ

Президентка Єврокомісії, ймовірно, має "гарні новини".

Фон дер Ляєн може приїхати до України на початку листопада, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, ймовірно, відвідає Україну на початку листопада.

Про це повідомив журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Вона б не планувала поїздку настільки близько до дати публікації доповідей Єврокомісії щодо розширення, якби не мала гарних новин", - зазначив він.

Нагадаємо, Пвчора президент України Володимир Зеленський узяв участь у відеоформаті у засіданні колегії Європейської комісії. Він зазначив, що нині – історичний шанс для всієї Європи усунути дефіцит геополітичної визначеності, який є джерелом криз і проблем.

Президент акцентував, що Україна максимально швидко рухалася шляхом виконання семи рекомендацій Єврокомісії, щоб зробити можливим ухвалення політичного рішення щодо початку вже цьогоріч переговорів про членство в ЄС.

Фон дер Ляєн зі свого боку наголосила на підтримці приєднання України до європейської спільноти.

На початку жовтня голова МЗС України Дмитро Кулеба за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ євроблоку заявив, що Україна виконає рекомендації, озвучені Єврокомісією для відкриття переговорів про членство в ЄС: "Очікуємо, що вони будуть оцінені чесно та прозоро".

Єврокомісія може опублікувати доповідь щодо прогресу України у виконанні рекомендацій для кандидатів у Євросоюз 31 жовтня. Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова вважає, що реалістичним терміном вступу нашої держави до ЄС є 2030 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram