ГоловнаСвіт

Сі Цзіньпін вважає, що майбутнє людства залежить від взаєморозуміння Китаю та США

Держави повинні відповісти на глобальні виклики.

Сі Цзіньпін вважає, що майбутнє людства залежить від взаєморозуміння Китаю та США
Фото: ЕРА/UPG

Голова КНР Сі Цзіньпін заявив, що Китай готовий співпрацювати зі Сполученими Штатами на принципах взаємної поваги й мирного співіснування, аби "відповісти на глобальні виклики".

Заяву Сі цитує МЗС Китаю з вітального листа голови КНР учасникам щорічної гала-вечері Національного комітету з американсько-китайських відносин.

Повідомляється, що його заклик до більш стабільних двосторонніх зв'язків пролунав напередодні візиту міністра закордонних справ Ван І до Вашингтона.

"Китай готовий просувати взаємовигідне співробітництво зі США на основі трьох принципів взаємної поваги, мирного співіснування і взаємовигідної співпраці, правильно управляти розбіжностями, докладати спільних зусиль для вирішення глобальних проблем, досягати взаємних досягнень і спільного процвітання на благо двох країн і всього світу", – йдеться у листі.

Сі підкреслив, що те, чи зможуть Китай і Сполучені Штати встановити правильний шлях взаєморозуміння, матиме вирішальне значення для глобального миру і розвитку, а також для майбутнього людства.

"Національний комітет із американсько-китайських відносин та друзі з усіх верств суспільства продовжуватимуть дбати і підтримувати китайсько-американські відносини та сприятимуть розвитку двосторонніх зв’язків", – підкреслив Сі.

У ЗМІ повідомляли, що Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї відвідає цього тижня Вашингтон. Ван перебуватиме у США з четверга по суботу та зустрінеться з держсекретарем Ентоні Блінкеном і радником Білого дому з національної безпеки Джейком Салліваном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram