ГоловнаСвіт

Зеленський попереджає Захід: якщо Росія не зупиниться, "після України будете ви"

Він вкотре закликав закрити повітряний простір України. 

Зеленський попереджає Захід: якщо Росія не зупиниться, "після України будете ви"
Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський попередив країни Заходу: якщо не припинити війну зараз, то вона торкнеться решти світу, адже Росія не зупиниться на Україні. Про це глава держави сказав під час інтерв'ю ABC World News Tonight. 

"Усі думають, що Україна дуже далеко від Америки чи Канади. Ні, ми в цій самій зоні свободи. І коли межі прав і свобод порушуються і на них наступають, тоді ви маєте нас захищати. Тому що ми постраждаємо першими. А за нами підете ви. Бо чим більше цей звір з'їсть, тим йому захочеться ще, ще й ще", - зауважив Зеленський. 

Водночас президент вкотре наголосив на необхідності забезпечення США та НАТО безпеки повітряного простору України.

"Ми не можемо дозволити Росії так діяти, тому що вони нас бомбять, обстрілюють, надсилають ракети, вертольоти, винищувачі - багато чого", - сказав Зеленський. "Ми не контролюємо наше небо".

Він додав, що вважає, що президент США Джо Байден може зробити більше, щоб зупинити війну. «Я впевнений, що він може, і мені хотілося б у це вірити. Він здатний на це», - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що ракети вражають цивільні об'єкти, зокрема університети та дитячі поліклініки. Якщо над головою летить ракета, «я думаю, іншої відповіді немає… їх треба збивати. Потрібно зберігати життя», - сказав він.

Поки США та НАТО виступають проти створення безпольотної зони в Україні, говорячи, що такий крок може призвести до «повномасштабної війни в Європі».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram