ГоловнаСвіт

Найбільша біржа фрилансу у світі відмовилася обслуговувати росіян і білорусів

Upwork пожертувавла 1 млн доларів Direct Relief International на підтримку українського населення і 100 тис. доларів від членів команди на гумпдопомогу Україні.

Найбільша біржа фрилансу у світі відмовилася обслуговувати росіян і білорусів
Фото: upwork.com

Глобальний майданчик з пошуку роботи Upwork заявив, що призупиняє роботу в Російській Федерації та Білорусі. Компанія призупиняє роботу в цих країнах відсьогодні. Рішення повністю набирає чинності з 1 травня 2022 року.

Як заявила CEO Upwork Хейден Браун, протягом наступних кількох днів клієнти в Росії та Білорусі більше не зможуть створювати облікові записи, укладати контракти та бути видимими в пошуку.

"Війна президента Росії Володимира Путіна проти України поставила під сумнів нашу місію, цінності та нашу оперативну здатність надати економічні можливості тим, хто цього прагне", – пояснило своє рішення керівництво Upwork.

Там додали: якщо зміниться геополітична ситуація в Росії та Білорусі, то компанія сподівається відновити там діяльність.

Також компанія Upwork оголосила про пожертвування в розмірі 1 млн доларів Direct Relief International на підтримку українського населення.

Крім того, Upwork заявив про вдосконалення продуктів, "щоб полегшити українським фрилансерам зберегти кар’єру, над якою вони так наполегливо працювали, незалежно від того, чи можуть вони зараз працювати".

Також компанія запускає програму пожертвувань від членів команди на 100 тис. доларів для надання гумдопомоги Україні.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров пояснив важливість того, Upwork відмовився обслуговувати клієнтів із РФ.

"Upwork – найбільша біржа фрилансу у світі. IT-фахівці, маркетологи, спеціалісти інших цифрових професій знаходять безліч клієнтів через Upwork. Сотні мільйонів доларів надходили до гаманців фахівців РФ від клієнтів з усього світу щомісяця. Закриття Upwork – це понад 100 000 громадян, які втратять роботу в IT. Тільки через те, що вони мовчать, коли їхній диктатор убиває жителів нашої країни", – заявив Федоров.

"Це мужнє рішення команди Upwork. Ми безмежно вдячні за нього. А ми фокусуємося на діалозі з іншими біржами фрилансу, які, я впевнений, ухвалять аналогічні рішення", – додав глава Мінцифри.

Upwork – компанія, що пропонує глобальний майданчик з пошуку роботи й низку програмних продуктів для роботодавців, які хочуть винаймати й керувати віддаленими спеціалістами. Розташована в Редвуд-Сіті, США. Upwork заснували 2003 року грецькі підприємці Одіссей Цалатос і Стратіс Караманлакіс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram