ГоловнаСуспільствоЖиття

З початку війни Україна отримала понад 400 тонн медикаментів, - Радуцький

Найбільше допомоги надійшло з Польщі, Латвії, Великої Британії та Данії, а також від міжнародних організації ВООЗ та UNICEF.

З початку війни Україна отримала понад 400 тонн медикаментів, - Радуцький
Фото: Макс Требухов

Від початку війни Україна отримала понад 400 тонн медикаментів на загальну суму понад 6,5 млн. дол.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці голова Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування ВР Михайло Радуцький.

"Найбільше допомоги надійшло з Польщі, Латвії, Великої Британії та Данії, а також від міжнародних організації ВООЗ та UNICEF", - написав Радуцький.

Він зазначив, що медикаменти розвезли до центральних, східних та південних областей та розподілили між закладами охорони здоров’я, які надають допомогу у найближчих до бойових дій регіонах. 

"На жаль, не до кожної лікарні є можливість доставити лікарські засоби. Російсько-фашистські війська відмовляються припинити вогонь та організувати гуманітарні коридори.  Сьогодні гендиректор ВООЗ доктор Тедрос Аданом Гебреїсус публічно закликав окупантів «відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо України взяти Російську Федерацію на себе відповідальність для безперешкодного доступу гуманітарної допомоги для тих, хто її потребує", - додав голова парламентського комітету.

Нагадаємо, в Офісі Президента України розповіли про обсяги гуманітарної допомоги, яку відправили в найбільш постраждалі від російського вторгнення регіони. З Тернопільщини тільки залізницею відправлено понад 400 тонн допомоги. На Миколаївщині від початку війни отримано та передано людям більш ніж 200 тонн гумдопомоги. На Луганщині отримано 300 тонн допомоги, зокрема, продукти харчування були передані мешканцям Лисичанська та Попасної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram