ГоловнаСуспільствоВійна

Україна, зрештою, переможе. Але попереду ще багато важких днів, – генерал Бен Годжес

«Російські військові не настільки ефективні, як ми думали».

Україна, зрештою, переможе. Але попереду ще багато важких днів, – генерал Бен Годжес
Генерал армії США Бен Ходжес
Фото: USOSCE/Colin Peters

Керівник програми стратегічних досліджень у Центрі аналізу європейської політики, відставний генерал армії США Бен Годжес переконаний, що Україна завершить війну перемогою. 

Про це він заявив в інтерв’ю НВ

«Україна, зрештою, переможе. Але попереду ще багато важких днів, а це і втрати життів ні в чому невинних людей, і руйнування великої кількості інфраструктури, приватної власності. Проте я вже бачу, що Україна переможе, – зазначив генерал Годжес. – Українці перевершують противника за бойовою мораллю, адже вони захищають свою країну. Російські військові не настільки ефективні, як ми думали, – у них бракує логістичних потужностей для взяття Києва, та й особового складу їм теж не вистачає. Тому вони зазнали поразки у прилеглих до Києва районах».

«Українці завершать війну перемогою. Але їм не вдасться зробити це швидко. У росіян ще доволі багато сил, вони не збираються просто розвернутися і піти додому. Проте логістична підтримка від Заходу поступово стане визначальним чинником для того, щоб Збройні сили України зрештою здобули перемогу», – додав він.

Нагадаємо, сьогодні головнокомандувач Збройних сил України генерал Залужний заявив, що ворог деморалізований і виснажений.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram