ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

​Шейх Саїд Ісмагілов звернувся до мусульман Росії і закликав до повстання

"Мусульманські народи Росії мають шанс порушити питання про своє самовизначення", - заявив шейх Саїд.

​Шейх Саїд Ісмагілов звернувся до мусульман Росії і закликав до повстання
Керівник Духовного управління мусульман України "Умма" шейх Саїд Ісмагілов
Фото: Facebook/Саїд Ісмагілов

Керівник Духовного управління мусульман України "Умма" шейх Саїд Ісмагілов звернувся до мусульман Росії із закликом до повстання.

У коментарі РІСУ шейх Саїд зазначив, що "поки всі кати поїхали вбивати нас, українців, мусульманські народи Російської Федерації мають шанс вголос порушити питання про своє самовизначення".

Шейх додав, що "мусульманські народи Росії потерпають від русифікації, втрачають свої національні мови, культуру, релігію. Тому зараз найкращий час для відродження національної гідності та національної свідомості".

На сайті громадського руху "Вільний Ідель-Урал" опублікували відеозвернення шейха Саїда до мусульман Росії, в якому він закликає до повстання.

Нещодавно на своїй Facebook-сторінці Саїд Ісмагілов засудив дії мусульманських лідерів Росії, які не відреагували на дії кадирівців і російського агресора в Україні.

"Ми не будемо відновлювати духовні зв’язки з мусульманськими лідерами Росії. Моя совість не дозволить протягнути їм руку. Подивіться, як основні муфтії Росії схвалили агресію Кремля проти України і без будь-яких застережень благословили бомбардування всієї України, під якими опинились в тому числі і ми - мусульмани України", - підкреслив шейх Саїд Ісмагілов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram