ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб: до штурму Києва окупанти планують долучити найбільш боєздатні частини та підрозділи

Але психологічний стан противника низький - росіяни деморалізовані через великі втрати.

Генштаб: до штурму Києва окупанти планують долучити найбільш боєздатні частини та підрозділи
Фото: Енергоатом

До штурму Києва російські окупанти планують долучити найбільш боєздатні частини та підрозділи. А саме: Росгвардію імені Рамзана Кадирова (Грозний), 27 загін СпП "Кузбасс" (Кемерово), 604 центр СпП "Вітязь” (Москва) Росгвардії та приватна військова компанія “Ліга” (колишня ПВК “Вагнер”). Про це йдеться у нічному зведенні Генштабу ЗСУ.

Також повідомляється, що ворог продовжує наступальну операцію. Але психологічний стан російських військових низьки, оскільки вони деморалізовані великими втратами, як в живій силі, так і в техніці.

Ситуація за напрямками наразі така:

  • Поліський - противник силами окремих підрозділів зосередився у районах населених пунктів Поліське, Кухарі, Бородянка, Бишів, Гореничі, Демидів.
  • Бишів (Київська обл.) - противник силами до двох БТГр здійснив маневр і намагається просуватись далі.
  • Тарасівщина та Раківка (Київська обл.) - противник після форсуванням р. Ірпінь в районі Раківка розпочав наступальні дії, але поніс значних втрат у живій силі та техніці, втратив частину наступального потенціалу та був зупинений.
  • Сіверський напрямок - противник проводить наступальну операцію з метою блокування Чернігова та підготовки до наступу на Суми.
  • Слобожанський напрямок - противник основні зусилля зосереджує на напрямках Канів, Новомосковськ. Зупинений та намагається відновити наступ на Сєвєродонецьк. Здійснює перегрупування та підготовку до штурму міста Суми. При спробі оволодіти містом Ізюм окупанти зазнали втрат та відійшли. Однак при цьому росіяни вдалися до терору у місті, обстрілюючи цивільні помешкання та інфраструктуру.
  • Донецький напрямок - окупанти продовжують наступати на Дніпро та Запоріжжя, намагаючися вийти на адміністративні кордони Донецької області. Були спроби прорвати оборони біля Волновахи та Маріуполя.
  • Таврійський напрямок - противник зосереджує зусилля під час наступу на Миколаїв, Вознесенськ, Запоріжжя, Мелітополь, Маріуполь. Здійснює перегрупування військ. В Південнобузькому операційному районі українські військові зупинили окупантів на підступах до Миколаєва.

Нагадаємо, що за оперативними даними Генштабу, загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 6 березня орієнтовно склали понад 11 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram