ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський: ​"Я залишаюсь у Києві на Банковій і нікого не боюсь"

Президент наголосив, що всі ми робимо внесок у нашу перемогу над російськими окупантами.

Зеленський: ​"Я залишаюсь у Києві на Банковій і нікого не боюсь"
Володимир Зеленський
Фото: facebook.com/president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців на 12 день російського вторгнення. Він наголосив, що знаходиться в Києві.

"Я залишаюсь у Києві. На Банковій. Не ховаючись. І нікого не боюсь. Стільки, скільки потрібно, щоб перемогти у цій війні!", - сказав Зеленський у своєму відеозверненні.

"Сьогодні 12-й. 12-й вечір нашої боротьби. Нашого захисту. Ми всі на місцях, всі працюємо. Кожен там, де повинен. Я – у Києві. Моя команда – зі мною. Тероборона – на місцях. Військові – на позиціях. Лікарі, рятувальники, транспортники,  дипломати, журналісти... Усі. Усі ми воюємо. Усі ми робимо внесок у нашу перемогу, яка обовʼязково буде. Силою зброї та нашої армії. Силою слова і нашої дипломатії. І силою духу – яку мають і перша, і друга, і кожен з нас", - наголосив президент.

Зеленський нагадав, як героїчно протистоять російським окупантам українські міста. Він згадав Чаплинку, Мелітополь, Токмак, Новотроїцьке, Херсон, Старобільськ.  Президент наголосив, що проти озброєних росіян виходять люди без зброї, з національними прапорами.

"Всюди люди захищали себе, хоч у них і немає там зброї. Але це наші люди, і тому зброя в них є - у них є хоробрість, гідність. А отже і здатність вийти і сказати: я тут, це моє, і я не віддам це. Своє місто. Свою громаду. Свою Україну. Кожен українець і кожна українка, які вчора, сьогодні і завтра протестуватимуть проти окупантів, – герої. Ми кричимо на окупантів разом з вами. Ми стоїмо на площах і на вулицях разом з вами. Ми не боїмося разом з вами, коли окупанти відкривають вогонь та намагаються всіх розігнати. Ви не відступаєте. Ми не відступаємо", - наголосив президент.

Він також зазначив, що Росія, яка повторючала, що ми з нею "братські народи", однак окупувала український Крим та частину Донбасу, а зараз бомбить інші українські міста та села, не очікувала такого спротиву.

"А той, хто повторював: "Мы один народ", – точно не розраховував на таку реакцію. На півдні нашої країни розгорнувся такий національний рух, такий потужний прояв українськості, який там на вулицях і площах ми ще не бачили. І який для Росії – як страшний сон. Вони забули, що ми не боїмося автозаків і кийків. Не боїмося танків і кулеметів. Коли на нашому боці правда", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, вчора Зеленський нагородив голів ОДА та мерів, які найбільше відзначились в обороні своїх громад. Він також відзначив званнями "Міста-герої" Харків, Чернігів, Маріуполь, Херсон, Гостомель і Волноваху, які протистоять російським окупантам. Мешканці циї міст влаштовують мітинги и виходять проти озброєних росіян з прапорами України, співаючи національний гімн.

Російські пропагандистські ЗМІ калька раз повідомляли фейки про те, що Зеленський нібито втікк з України, або навіть  - "сидить у бункері". 5 березня президент України записав відео з Банкової і аявив, що "він любить побігати, але зараз немає часу на кардіотренування".

Російські ЗМІ тим часом повідомили, що президент країни-агресора РФ Володимир Путін уже більше тижня не з'являвся в Кремлі. Росіяни припускають, що він може перебувати в бункері на Уралі. При цьому по телебаченню РФ показали "зустріч" Путіна з представницями "Аерофлоту", під час якої жінки задавали йому питання та чаювали. Однак, пізніше користувачі помітили, що відео було змонтоване, а президента РФ туди просто наклали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram