ГоловнаСуспільствоЖиття

Львів прийняв 200 тисяч переселенців і вже досяг межі можливостей, - Садовий

Вимушених переселенців забезпечують харчуванням і всім необхідним у побуті.

Львів прийняв 200 тисяч переселенців і вже досяг межі можливостей, - Садовий
Фото: Настя Іванців

Львівський міський голова Андрій Садовий заявив, що спроможності міських закладів забезпечити житлом вимушених переселенців вичерпуються. Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

"Сьогодні Львів став прихистком для 200 тисяч людей, які переїхали до Львова, ховаючись від бомбардувань і ракетних обстрілів. Люди, які поселилися у нас, отримують гарячу їжу, необхідні речі, і ми повністю облаштовуємо їхній побут, і надаємо все, чим вони повинні бути забезпечені. А це надзвичайно велике навантаження на місто Львів, і на сьогодні ми знаходимося на межі наших можливостей", - сказав Садовий.

Міський голова зазначив, що місто залучило до допомоги 440 закладів культури й освіти та 85 релігійних громад, які надають прихисток переселенцям.

"Нам потрібні великі намети, щоб можна було надати підтримку людям, потрібно, щоб ці намети були обладнані відповідними засобами санітарії і щоб там можна було готувати їжу. Спільно з фахівцями освіти, культури ми будемо напрацьовувати окремі програми, щоб ці діти, які у нас перебувають, мали максимально облаштований побут", - додав Садовий.

Нагадаємо, від початку вторгнення Росії західний кордон перетнули близько 1,5 млн українців, переважно жінки і діти. Виїхати на захід з Харкова, Запоріжжя, Дніпра та Києва можна евакуаційними поїздами Укрзалізниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram