ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський нагородив 96 українських військових, які захищають Україну від російського вторгнення

"Наша вдячність - безмежна. Слава Україні!"

Зеленський нагородив 96 українських військових, які захищають Україну від російського вторгнення
Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський нагородив державними нагородами 96 українських військових, які захищають країну від військового вторгнення Росії.

Про це він заявив у свожму відеозверненні.

"Сьогодні я підписав указ про відзначення державними нагородами України 96-ти українських героїв", - сказав він.

Нагороджуються орденом Богдана Хмельницького Другого ступеня:

  • Майор Сак Олександр Олександрович. Командир механізованого батальону, який вступив у бій з батальйонною тактичною групою ворога і переміг завдяки раціональному підходу до ведення бою і нестандартній тактиці.
  • Капітан Силівакін Ростислав Олександрович. Командир механізованого батальйону, який успішно боровся з переважаючими силами противника, звільняючи українські міста і села на Сумщині.

Нагороджуються орденом Богдана Хмельницького Третього ступеня:

  • Лейтенант Лозовий Ігор Сергійович. Діючи у складі групи, зупинив колону ворожої техніки у кількості близько 150 одиниць, яка рухалась у напрямку траси Житомир-Київ. Знищено дві одиниці техніки та значна кількість живої сили противника.
  • Лейтенант Потуремець Віталій Вікторович. У бою проявив зразкову мужність та холоднокровність, знищуючи колону техніки противника поблизу міста Київ. Був поранений.

Орденом "За мужність" Третього ступеню нагороджується майстер-сержант, командир автомобільного взводу Барилюк Валентин Вікторович. Завдяки його хоробрим діям і особистій рішучості, танковий підрозділ вчасно отримав пальне і вийшов з оточення, дорогою знищуючи ворога.

"Всі 96-ть наших героїв – як ці пʼятеро! Наша вдячність – безмежна. Слава Україні!", - сказав президент.

Нагадаємо, сьогодні президент Зеленський був нагороджений медаллю Свободи Рональда Рейгана. Медаль передав послу України в США Оксані Маркаровій керівник Президентського фонду Фредерік Раян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram