ГоловнаСвіт

Кулеба погодився на зустріч із Лавровим 10 березня в Анталії

"Я готовий говорити з будь-ким заради того, щоб в Україні встановився мир, і не вбивали українських громадян".

Кулеба погодився на зустріч із Лавровим 10 березня в Анталії
Фото: скрін

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив зустріч із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим 10 березня.

Про це він заявив в ефірі національного телемарафону в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо пан Лавров налаштований на серйозну предметну бесіду, то я до неї теж готовий. Тому що я готовий говорити з будь-ким заради того, щоб в Україні встановився мир, і не вбивали українських громадян,  не руйнували наші міста та села", - сказав Кулеба.

Міністр наголосив, що якщо Лавров почне повторювати абсурдну пропаганду, то почує від нього "сувору правду, на яку заслуговує".

"Перші слова до пана Лаврова будуть дуже простими. Я йому скажу: "Пане Лавров, я вважаю, що цю зустріч я проводжу із співучасником, співорганізатором злочину агресії проти України. Водночас на цих переговорах ви можете зупинити або принаймні зробити спробу зупинити цей злочин, тому давайте серйозно поговоримо". Якщо він налаштований на серйозну розмову, то ми, як дипломат із дипломатом, серйозно поговоримо. Якщо він почне повторювати ту саму абсурдну пропаганду, яка останнім часом від нього лунає, тоді він від мене почує сувору правду, на яку заслуговує", - сказав Кулеба.

У прямому ефірі на Facebook голова МЗС уточнив, що зустріч планується на 10 березня, і він полетить до Анталії, якщо туди прилетить Лавров.

"Наразі планується на 10-те число. Подивимося. Якщо він прилетить до Анталії, то я теж прилечу, сядемо поговоримо", - сказав Кулеба.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу повідомив, що у четвер, 10 березня, в Анталії може відбутися тристороння зустріч міністрів закордонних справ Туреччини, України та Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram