ГоловнаСуспільствоВійна

Українські військові отримають підвищення до платні на 30 тисяч гривень щомісячно

Виплати діятимуть на час воєнного стану.

Українські військові отримають підвищення до платні на 30 тисяч гривень щомісячно
Фото: mil.gov.ua

Українські військові отримуватимуть додаткову винагороду 30 тисяч гривень щомісяця на час дії воєнного стану. Про це повідомляє Міністерство оборони України. 

Крім того, усім категорія військовослужбовців, які беруть безпосередню участь у бойових діях, розмір додаткової винагороди збільшується до 100 000 грн у розрахунку на місяць, пропорційно часу участі в таких діях і заходах.

Це стосується служби в таких структурах:

Також у разі загибелі військовослужбовців на війні сімʼї отримають одноразові компенсації в розмірі 15 мільйонів гривень.

«Наші строковики проявили героїзм і витримку. Звичайно, перші удари російських загарбників прийняли на себе професіонали-контрактники, але кожна перемога над ворогом кується на надійній опорі, якою стали строковики, у тому числі в місцях постійної дислокації. Український солдат – контрактник, доброволець, строковик – заслуговує на рівну повагу та гідне забезпечення. Визнаючи це, Кабмін забрав обмежувальну норму, щоб кожен строковик знав, що країна вдячна. Разом ми подолаємо ворога! Слава Україні!», - прокоментував рішенння міністр оборони Олексій Рєзніков.

Нагадаємо, що міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до міжнародної спільноти із закликом закрити небо над Україною. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram