ГоловнаСвіт

У Таллінн прилетіли троє хворих на COVID-19 українських заробітчан

Усі українські працівники, які прилетіли до Таллінна, упродовж 14 днів перебуватимуть на карантині.

У Таллінн прилетіли троє хворих на COVID-19 українських заробітчан
Фото: Toomas Huik/postimees.ee

У вівторок до Таллінна спеціальним чартером естонської Торгово-сільськогосподарської палати прибули 159 українських робітників, серед яких щонайменше у трьох виявили коронавірус.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на портал ERR.

В.о. гендиректора департаменту здоров'я Марі-Анне Хярма зазначила, що українських працівників, які прилетіли чартерним рейсом, протестували на коронавірус прямо у Талліннському аеропорту. Результати тестів трьох з них виявилися позитивними. Ще один тест наразі на стадії аналізу.

Усі українські працівники, які прилетіли до Таллінна, упродовж 14 днів перебуватимуть на карантині. Повторний тест буде зроблено в кінці карантину, відповідальність за це несуть роботодавці, які запросили працівників і які також оплатять усі витрати з тестування.

У зв'язку з тим, що регулярне авіасполучення між Україною та Естонією ще не відновлено, естонська Торгово-сільськогосподарська палата вирішила організувати чартерний рейс з Києва до Таллінна для сезонних сільгоспробітників.

Громадяни України можуть в'їжджати до Естонії без візи на термін до 90 днів, але робота в Естонії можлива тільки за робочою візою, яка видається на підставі "реєстрації короткострокової роботи". Це дозволяє працювати в Естонії загалом дев'ять місяців на рік.

Нагадаємо, влада Естонії на початку липня прийняла рішення дозволити в'їзд сезонним працівникам і студентам з-поза меж Європейського Союзу. Естонські політики були одностайними у рішенні, що працедавці з Естонії можуть запрошувати на роботу сезонних працівників з-поза меж ЄС. При цьому вони будуть зобов’язані організувати трансфер, проживання своїх працівників і тестування на коронавірусну хворобу. Сюди входить 14-денний обов’язковий карантинний період після прибуття до Естонії для працівників з країн, де рівень зараженості перевищує 16 випадків коронавірусної хвороби на 100 000 населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram