ГоловнаСвіт

Держдеп США оголосив мільйонну винагороду за інформацію про двох хакерів з України

Їм інкримінують участь у транснаціональному угрупованні кіберзлочинців.

Держдеп США оголосив мільйонну винагороду за інформацію про двох хакерів з України
Фото: svetaplikaci.tyden.cz

Державний департамент США оголосив винагороду за інформацію про двох українців - Артема Радченка та Олександра Єременка, яким інкримінують участь у транснаціональному угрупованні кіберзлочинців - до $1 млн за кожного.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Державного департаменту Штатів.

"Кіберзлочинці не дотримуються і не поважають верховенства права в жодній країні. Оскільки їхня злочинна діяльність охоплює весь світ, ми вітаємо співпрацю та координацію всіх урядів для притягнення цих злочинців до відповідальності та захисту громадян у всьому світі. США беруть участь в цій боротьбі зокрема за рахунок Програми Держдепу з заохочення боротьби з транснаціональними злочинними організаціями Державного департаменту (TOCRP), щоб допомогти нашим партнерам з правоохоронних органів притягнути до відповідальності кібер- та інших транснаціональних злочинців", - йдеться в повідомленні держсекретаря США Майка Помпео.

У січні 2020 розслідування американської секретної служби призвело до обвинувачення Радченка і Єременка в 16 епізодах шахрайства з цінними паперами і комп'ютерних афер. Обвинувачення стверджує, що вони зламали електронну систему збору, аналізу та пошуку даних (EDGAR) Комісії з цінних паперів та бірж і вкрали тисячі конфіденційних файлів, які потім незаконно продали з метою отримання прибутку.

Нагадаємо, у ніч на 16 липня хакери зламали кілька десятків акаунтів у Twitter політиків, бізнесменів і публічних осіб зі США та інших країн.

2018 року в США заарештували трьох українських хакерів, їх підозрюють у крадіжці даних 100 американських компаній.

Раніше український хакер отримав у США 41 місяць в'язниці за крадіжку даних кредитних карток. Суд також зобов'язав його виплатити $83,3 тис. штрафу

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram