ГоловнаСуспільствоОсвіта

1 вересня до школи не підуть діти в "червоних" зонах

За шкільні парти сядуть діти тих регіонів, які відповідають критеріям.

1 вересня до школи не підуть діти в "червоних" зонах
Фото: mariupolrada.gov.ua

У Міністерстві освіти і науки розповіли, що, відповідно до нових правил адаптивного карантину, 1 вересня до школи зможуть піти діти тих регіонів, які відповідають критеріям. Школи не відкриють лише у регіонах "червоної" зони.

Про це заявила заступниця міністра освіти та науки Любомира Мандзій в ефірі телеканалу "Україна 24", повідомляє "РБК-Україна".

За словами Мандзій, у регіонах "зеленої", "жовтої" та "помаранчевої" зони діти зможуть піти до школи вже з 1 вересня.

"Якщо ваша територія потрапить у зелений, жовтий або помаранчевий рівень - ви можете бути впевнені, що діти 1 вересня сядуть за шкільні парти. Тільки в червоному рівні є заборона відвідування установ освіти", - пояснила вона.

Нагадаємо, сьогодні, 22 липня, Кабінет Міністрів змінив норми карантину та продовжив його до 31 серпня.

Голова МОЗ Максим Степанов повідомив, що нова постанова, залежно від епідситуації в регіоні чи адміністративно-територіальних одиницях, встановлює червоний, помаранчевий, жовтий і зелений рівні небезпеки поширення COVID-19. 

Раніше міністр зазначив, що нові норми карантину, які встановлені в Україні, гармонізуються з європейськими, також змінюються підходи до показників захворюваності. Так, рахуватимуть не за кількістю хворих, а за динамікою захворюваності, як це робиться в країнах Європейського Союзу. 

Адаптивний карантин було уведено в Україні з 22 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram