ГоловнаСвіт

У Південній Кореї заявили, що Кім Чен Ин має намір до кінця року знову зустрітися з Трампом

Про це повідомили депутати парламенту Південної Кореї з посиланням на розвідку.

У Південній Кореї заявили, що Кім Чен Ин має намір до кінця року знову зустрітися з Трампом
Фото: EPA/UPG

Імовірно, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин має намір ще раз зустрітися з президентом США Дональдом Трампом до кінця цього року. Про це повідомляє агентство Yonhap з посиланням на відомості депутата парламенту Південної Кореї Кіма Мін Кі.

"Розвідка Південної Кореї вважає, що Кім націлився на ще один саміт (з Трампом) у грудні", - зазначив він.

Ще один депутат Лі Він Чже зазначив, що, можливо, Кім Чен Ин прийняв таке рішення після консультацій між представниками Вашингтона і Пхеньяна, які відбулися на початку жовтня у Швеції.

Нагадаємо, з червня минулого року лідери КНДР і США тричі зустрічалися  для обговорення денуклеаризації Корейського півострова, проте суттєвих результатів у переговорах досягти не вдалося.

Остання зустріч Дональда Трампа і Кім Чен Ина відбулася в демілітаризованій зоні Корейського півострова в червні 2019 року. Під час зустрічі північнокорейський лідер запросив Трампа пройти на територію Північної Кореї. Трамп погодився зробити це і назвав пропозицію "великою честю". Таким чином лідер США став першим в історії головою американської держави, що потрапили на територію Північної Кореї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram