ГоловнаСвіт

У Каліфорнії 100 тис. людей евакуюють через лісові пожежі

Вогонь перекинувся з території Мексики, де напередодні в результаті стихії загинули три людини.

У Каліфорнії 100 тис. людей евакуюють через лісові пожежі
В Калифорнии 100 тыс. человек эвакуируют из-за лесных пожаров
Фото: EPA/UPG

Майже 100 тисяч осіб в американському штаті Каліфорнія були змушені покинути свої будинки через сильні лісові пожежі. Про це повідомляє USA Today.

В офісі шерифа округу Сонома назвали евакуацію найбільшою за останні 25 років.

Пожежа в виноробному окрузі на північ від Сан-Франциско вже знищила 49 будівель, в тому числі 21 житловий будинок.

Національна служба погоди попередила про рекордні вітри в більшій частині району затоки Сан-Франциско. На думку метеорологів, вони триватимуть до 28 жовтня.

Пожежі сприяють сильні вітри з океану і критично низька вологість в регіоні.

Американська енергетична компанія Pacific Gas and Electric (PG & E) почала відключати електрику, щоб не провокувати подальші загоряння. Без світла можуть залишитися близько мільйона споживачів.

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом назвав відключення результатом "багаторічної недбалості" компанії. Він має намір пред'явити їй рахунок за економічний збиток.

Напередодні вогонь охопив 14 тисяч гектарів на мексиканській території, що межує з Каліфорнією. За даними влади регіону, 25 жовтня три людини загинули, ще четверо постраждали в результаті лісових пожеж. До гасіння залучено сотні військовослужбовців. Не менш 300 житлових будинків постраждали від полум'я.

У Каліфорнії регулярно виникають лісові пожежі. У листопаді минулого року пожежі тривали понад тиждень і спричинили за собою найбільшу кількість жертв за всю історію штату - загинули 50 осіб. Близько 150 тис. людей були змушені покинути свої будинки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram