ГоловнаСвіт

У Німеччині під час штурму найбільшого вугільного рудника відбулися зіткнення

Активісти протестують проти використання бурого вугілля в енергетиці ФРН.

Фото: twitter.com/saulocorona

У західній Німеччині кліматичні активісти прорвали поліцейський кордон і штурмували рудник з видобутку бурого вугілля Garzweiler. Про це повідомляє Європправда з посиланням на DPA.

"Активісти протестують проти використання бурого вугілля в енергетиці ФРН. На відео можна побачити, як десятки демонстрантів кричать і аплодують, коли поліція наказує їм залишатися на місці", - йдеться в повідомленні.

Поліція з сусіднього міста Аахен використовувала балончики з перцевим спреєм, щоб спробувати зупинити активістів. За попередніми підрахунками, вісім поліцейських отримали поранення.

Близько восьми тисяч активістів почали марш вздовж краю шахти в Кейенберзі, де вугілля видобувають відкритим способом, ще в суботу вранці.

Представник активістів заявила, що на територію шахти потрапили близько 1000 чоловік. На відео з місця події видно, як поліцейські затримують учасників протесту.

У суботу ввечері поліція заявила, що була спроба звільнити затриманих протестувальників і закликала демонстрантів залишатися "мирними і співпрацюючими".

Інша група активістів під назвою Ende Gelaende провела окремий марш за участю приблизно 1600 чоловік і раніше того ж дня пообіцяла "пройти через" кордони поліції. Незабаром після цього кордони прорвали в багатьох точках, і поліція почала повідомляти про травми.

За словами представника компанії, з міркувань безпеки чотири з шести виробничих ділянок найбільшого в Німеччині рудника були закриті власником енергетичного гіганта RWE.

Фото: twitter.com/saulocorona

Фото: twitter.com/saulocorona

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина має намір відмовитись від використання вугілля до кінця 2038 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram