ГоловнаСвіт

Прем'єр Італії пригрозив піти у відставку через розбіжності його заступників

Два віце-прем'єри в останні місяці часто критикували політику партій один одного.

Прем'єр Італії пригрозив піти у відставку через розбіжності його заступників
Итальянский премьер Джузеппе Конте (в центре) со своими двумя заместителями Маттео Сальвини (справа) и Луиджи Ди Майо (слева) во
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте в понеділок, 3 червня, закликав партії "Рух 5 зірок" і "Ліга", що входять в правлячу коаліцію, відмовитися від розбіжностей, пригрозивши в іншому випадку піти у відставку.

Про це він заявив під час прес-конференції, яку транслювали італійські ЗМІ, передає Інтерфакс-Україна.

"Звичайно, я хочу сказати ясно всім громадянам ... я не маю наміру триматися на плаву тільки щоб продовжити моє перебування в палаці Кіджі (в резиденції прем'єра - ред.) ... І якщо ніхто не буде брати на себе відповідальність, і якщо не буде подальших дій, я повідомлю президенту республіки про намір піти зі своєї посади", - заявив Джузеппе Конте.

Прем'єр підкреслив, що політичні сили, яким належить більшість в обох палатах парламенту, повинні повною мірою усвідомлювати свою місію і свою відповідальність.

Два віце-прем'єри Італії лідер "Руху 5 зірок" Луїджі Ді Майо і лідер "Ліги" Маттео Сальвіні в останні місяці часто критикували політику партій один одного. Відносини між партіями особливо загострилися під час кампанії на виборах в Європарламент. "Ліга" на виборах впевнено посіла перше місце в Італії, отримавши понад 34% голосів, "Рух 5 зірок", в свою чергу, показав третій результат, що стало гіршим за прогнози.

Маттео Сальвіні після виступу Конте заявив, що його партія прагне рухатися вперед і "ніколи не припиняла роботу".

"Ми готові, ми хочемо рухатися вперед, і ми не можемо втрачати час", - написав політик у Twitter.

Італійська преса напередодні повідомляла, що, якщо розбіжності між Ді Майо і Сальвіні не припиняться, то Конте в липні розпустить парламент, а на вересень призначить нові вибори.

Конте - адвокат. Він був призначений прем'єром Італії, оскільки його кандидатура влаштовувала обидві партії, які сформували правлячу коаліцію . Прийнято вважати, що де-факто Сальвіні і Ді-Майо набагато сильніше впливають на роботу уряду країни, ніж Конте.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram