ГоловнаСвіт

Мексиканська авіакомпанія Interjet відмовилася від російських "суперджетів"

Interjet - останній великий іноземний перевізник, який вирішив відмовитися від SSJ-100.

Мексиканська авіакомпанія Interjet відмовилася від російських "суперджетів"
Самолет SSJ-100.

Мексиканська авіакомпанія Interjet вирішила відмовитися від подальшої експлуатації російського близькомагістрального літака Sukhoi Superjet 100.

Про це повідомляє портал FlightGlobal.

Зазначається, що Interjet - останній великий іноземний перевізник, який вирішив відмовитися від SSJ-100. Як і інших, компанію не влаштувала низька надійність лайнера та гострий дефіцит запчастин до нього.

Всього компанія встигла отримати 22 "Сухих", тоді як контракт був розрахований на 30 літаків. Зараз експлуатуються тільки сім машин, а 15 були поставлені на зберігання. Зазначається, що у багатьох машин виникли проблеми з російсько-французькими двигунами PowerJet SaM146.

Своєю чергою джерела РБК раніше підтвердили, що мексиканський перевізник вирішив повернути літаки виробнику, повідомлялося, що переговори між сторонами "перебувають в глухому куті".

Виробник навпаки спростував інформацію про відмову InterJet від літаків. "Планів щодо повернення літаків немає. Interjet планує подальшу експлуатацію поставлених раніше SSJ100", - цитує РИА Новости повідомлення компанії.

Нагадаємо, в лютому від російських "суперджетів" відмовилася ірландська авіакомпанія CityJet, яка здавала їх в лізинг Brussels Airlines.

У 2012 році Індонезія призупинила закупівлю літаків Sukhoi SuperJet після того, як лайнер Sukhoi SuperJet-100 розбився під час демонстраційного польоту. На його борту перебували 45 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram