ГоловнаСвіт

У Кремлі заявили, що де-юре приватних військових компаній у Росії немає

Пєсков переадресував це питання Міноборони РФ.

У Кремлі заявили, що де-юре приватних військових компаній у Росії немає
Дмитрий Песков
Фото: Sputnik

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що де-юре в РФ немає приватних військових компаній, і переадресував звернення деяких ветеранських організацій ПВК в Міжнародний кримінальний суд до Міністерства оборони.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Напевно, все-таки це питання більше належить до компетенції Міноборони, тому що, погодьтеся, де-юре у нас немає таких юридичних осіб, як приватна військова компанія, відповідно до нашого законодавства", - сказав Пєсков.

Так він відповів на прохання журналістів прокоментувати повідомлення про те, що бійці російських ПВК і деякі ветеранські організації звернулися до Міжнародного кримінального суду з вимогою порушити розслідування проти організаторів ПВК.

Пєсков підкреслив, що це питання знаходиться "більше у компетенції правоохоронних органів або Міністерства оборони". Відповідаючи на уточнююче запитання, чи розглядається ця ситуація у Кремлі, Пєсков сказав: "Ні. Такої теми на порядку денному немає".

Нагадаємо, раніше радіостанція "Эхо Москвы" з посиланням на главу комітету Загальноросійського офіцерського зібрання Євгена Шабаєва повідомила, що в Міжнародний кримінальний суд у Гаазі подано позов на організаторів ПВК. Метою позову є порушення перевірок за фактом "насильницького утримання осіб і застосування їх у військових діях". За словами Шабаєва, службу у ПВК за кордоном проходять тисячі росіян. Втрати бійців ПВК, за даними ветеранських організацій, обчислюються сотнями - це учасники конфліктів на Донбасі, у Сирії, Лівії, Центральноафриканській республіці і низці інших країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram