ГоловнаСвіт

Ніхто з кандидатів у президенти Грузії не набрав голосів для перемоги в першому турі

До другого туру проходять Саломе Зурабішвілі та Григол Вашадзе.

Після підрахунку голосів виборців, які взяли участь у виборах президента Грузії в неділю, ніхто з кандидатів не набирає необхідної кількості голосів для перемоги в першому турі.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Відзначається, що за результатами обробки 98,25% даних з дільниць кандидат від правлячої партії "Грузинська мрія - Демократична Грузія" Саломе Зурабішвілі набирає 38,6% голосів, тобто менше, ніж 50%, необхідних для перемоги в першому турі. Опозиційний кандидат Григол Вашадзе набирає 37,75%.

Обидва виходять у другий тур. Усього за пост президента боролися 25 кандидатів.

Раніше було оприлюднено дані екзит-полів, проведених консультаційним центром "Психопроект" на замовлення "Грузинської мрії". Опитування віддавало перемогу кандидатові Зурабішвілі в першому турі з 52%, хоча екзит-поли на замовлення інших кандидатів вказували на те, що буде другий тур.

Присутні у виборчому штабі прихильники політика тріумфували після оголошення цих результатів, але сама Зурабішвілі була більш стриманою.

"Я люблю обережність. Я дуже щаслива, але обережно щаслива", - сказала вона, зазначивши, що необхідно дочекатися офіційних результатів.

Нагадаємо, нового президента Грузії буде обрано на шестирічний термін і змінить Георгія Маргвелашвілі, який займає цей пост з 2013 року. Згідно з новою конституцією, яка почне діяти після інавгурації, повноваження новообраного президента будуть обмежені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram