ГоловнаСвіт

У Росії на акціях проти інавгурації Путіна затримали понад 1600 осіб (оновлено)

Серед затриманих є неповнолітні.

У Росії на акціях протесту під гаслом "Він нам не цар" напередодні інавгурації Путіна 5 травня затримали понад тисячу чоловік.

Про це повідомляє "Медуза".

За даними проекту "ОВД-Инфо", найбільше учасників протесту затримано в Москві - 574 людини.

У Челябінську затримано 164 особи, у Якутську - 75, у Тольятті - 63, у Санкт-Петербурзі - 53, у Краснодарі - 49 чоловік.

Також є затримані в Красноярську, Новокузнецьку, Калузі, Самарі, Барнаулі, Пензі, Кемерові, Воронежі, Твері, Кургані, Єкатеринбурзі, Благовєщенську, Томську.

Оновлення. За даними "ОВД-Инфо", на акціях у Росії затримано 1607 чоловік у 23 містах, пише Медуза. Найбільше - у Москві, Санкт-Петербурзі та Челябінську. Серед них - Олексій Навальний і голова московського штабу Навального Микола Ляскін. Судячи з повідомлень із відділень поліції, серед затриманих є неповнолітні.

Видання зазначає, що сьогоднішня акція в Москві відрізнялася від попередніх активною участю в ній людей у козацькій формі: вони нападали на учасників протесту, залишаючись при цьому практично непомітними для поліції.

Акції "Він нам не цар" тривають 5 травня в десятках російських міст. Їх організували прихильники Олексія Навального. Акції приурочені до інавгурації президента Володимира Путіна, що відбудеться 7 травня.

Як повідомлялося, на неузгодженій із владою акції в Москві був затриманий опозиційний російський політик Олексій Навальний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram