ГоловнаСвіт

На кордоні Ізраїлю із сектором Гази відбулися зіткнення, понад 400 постраждалих

На чергову акцію протесту на кордоні сектора Гази вийшли близько 10 тисяч палестинців.

На кордоні Ізраїлю із сектором Гази відбулися зіткнення, понад 400 постраждалих
Фото: EPA/UPG

Понад 430 демонстрантів постраждали в результаті чергового зіткнення між палестинцями та ізраїльськими силами безпеки на кордоні Ізраїлю із сектором Гази у п'ятницю, 4 травня, передає Німецька хвиля.

За даними Reuters більшість з них отримали пошкодження в результаті застосування сльозогінного газу.

За інформацією представників армії Ізраїлю, у п'ятницю в шести місцях на кордоні із сектором Гази зібралися близько 10 тисяч палестинців. У порівнянні з попередніми акціями протесту, кількість демонстрантів знизилася, зазначає агентство AP. Водночас група протестувальників спробувала перетнути кордон.

30 березня близько 20 тисяч палестинців вийшли на багатоденну акцію протесту "Великий день повернення". Напередодні уздовж кордону сектора Гази з Ізраїлем для учасників акції були обладнані п'ять наметових таборів. Ізраїльтяни стягнули до сектора Гази значні підкріплення у зв'язку з протестами, які триватимуть до середини травня.

Біженці, що покинули палестинські землі після створення держави Ізраїль 1948 року, чисельність яких разом з нащадками наближається до п'яти мільйонів, домагаються права на повернення. Ізраїльська влада відкидає їхні вимоги. В результаті зіткнень з ізраїльськими військовими з 30 березня було вбито не менш ніж 50 палестинців, понад 7 тисяч осіб отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram