ГоловнаСвіт

Міноборони РФ підтвердило взяття на озброєння "Іскандерів" у Калінінградській області

Ракетні комплекси "Іскандер-М" були доставлені в регіон на початку 2018 року.

Міноборони РФ підтвердило взяття на озброєння "Іскандерів" у Калінінградській області

Міноборони Росії вперше підтвердило розміщення у Калінінградській області та взяття на озброєння ракетних комплексів "Іскандер-М".

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на представника російського Міноборони.

"Минулого четверга під час нічного тренування Параду Перемоги громадськості Калінінграда спеціально продемонстрували кілька бойових машин комплексу "Іскандер-М". Жителі російського ексклаву повинні бачити і розуміти, що на захисті регіону стоять найсучасніші зразки озброєння армії Росії", - заявило джерело агентства.

За його словами, комплекси "Іскандер" були доставлені у Калінінградську область на початку року. Вони стоять на озброєнні 152-ї гвардійської ракетної бригади, яка входить до складу армійського корпусу БФ і дислокована в місті Черняховську.

"В результаті Балтфлот має бригадний комплект цих комплексів. Вони вже активно беруть участь у бойовому навчанні. Однак, на відміну від попереднього покоління ракетних комплексів "Точка-У", реальні стрільби на військових полігонах області "Іскандери" виконувати не будуть, щоб не вводити в транс наших сусідів з Литви та Польщі", - сказав співрозмовник агентства.

У Калінінградській області вже розгорнуті передові російські системи ППО С-400, а також берегові ракетні комплекси "Бал" і "Бастіон".

У жовтні 2016 року повідомлялося, що Росія перемістила ракетні комплекси "Іскандер-М" в Калінінградську область. Пізніше в Міноборони РФ підтвердили цю інформацію, заявивши, що раніше "Іскандери" неодноразово перекидали у Калінінградську область "в рамках бойової підготовки".


Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram